Nieuwsbrief Juli 2023

19-7 Nieuws
Beste (ouders van) leden,

Ons 3e seizoen zit er op en we zitten volop in de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Ik wil hier graag twee elementen uitlichten, waarover in deze nieuwsbrief nog meer te lezen is.

Allereerst de teamindeling. Een ongelooflijk complexe puzzel, waarbij soms afwegingen gemaakt moeten worden die niet optimaal of populair zijn. We doen dit als club met de beste intentie om zoveel mogelijk van onze jeugdleden tevreden te stellen en te kunnen laten spelen. Individueel kan dit soms tot een teleurstelling leiden, maar wij moeten het totaal bekijken. Dank voor jullie begrip.

Daarnaast onze hockeyopleiding: ik ben supertrots en blij dat we een enorme kwaliteitsimpuls krijgen vanaf het volgende seizoen. Hieronder meer details.

Voor nu wens ik iedereen een heerlijke zomer toe, met ongetwijfeld vele mooie sportmomenten tijdens vakanties. Tot eind augustus, waarbij we jullie allemaal vol energie zullen ontvangen voor de aanvang van ons 4e seizoen!

Groet, Het Bestuur

Ps. save the date: 14 oktober 2023: feest! 100 jarig bestaan van SCMuiden

 


Technisch manager en nieuwe trainer

Vanaf 1 augustus is Silke Sonnema de nieuwe Technisch manager van SC Muiden. Silke zal zich de komende jaren bezighouden met het hockey opleidingsplan voor de jeugd. Hieronder een korte introductie van Silke:

 
Beste leden!
 
Per seizoen 2023/2024 zal ik (Silke Sonnema) de Technisch manager zijn van SC Muiden! Als Technisch manager ben ik verantwoordelijk voor het bepalen van het hockey technische beleid (in overeenstemming met het bestuur) en de uitvoering daarvan. Vanaf seizoen 2023/2024 zal ik op SC Muiden het jeugd opleidingsplan neerzetten en uitvoeren. Daarnaast zal ik ook trainingen verzorgen en coördineren. Ik kijk er enorm naar uit om te starten en jullie allemaal te ontmoeten! En ik kijk met veel enthousiasme naar deze jonge club en de potentie! 
 
Op dit moment ben ik actief als trainer/coach bij de jeugdopleiding van de KNHB regio/steun teams (U14 vorig jaar U15 aankomend jaar). Daarnaast heb ik verschillende topteams gecoacht binnen de jeugd en werk ik als docent lichamelijke opvoeding op het VO.
 
Ik zal vanaf 1 augustus starten. Ik zal jullie in augustus per email benaderen voor een eerste kennismaking en toelichting op een trainersbijeenkomst en een coachesbijeenkomst in de eerste week van het nieuwe seizoen (de week van 4 september). Houd hier dus alvast rekening mee in jullie agenda's. Daarnaast doe ik hierbij vast de oproep aan Jeudtrainers om zich te melden. We kunnen jullie hulp goed gebruiken bij het trainen van de jongste teams! Dit doe je door te mailen naar technischmanager.hockey@scmuiden.nl.
 
Voor nu een fijne zomer en tot in het nieuwe seizoen!
 
Met vriendelijke groet,
Silke Sonnema

Silke zal tijdens de trainingen ondersteund worden door een vaste nieuwe trainer voor de jeugd, Vincent van der Burgt. Jullie zullen Vincent in de eerste week van het nieuwe seizoen ontmoeten op het veld!
Start nieuwe seizoen
Het nieuwe hockeyseizoen start in de week van maandag 4 september, deze week zijn de eerste trainingen. Het trainingsschema verwachten wij begin augustus met je te delen. De competitie start op zaterdag 9 september. Houd er rekening mee dat er in deze week ook bijeenkomsten georganiseerd zullen worden door Silke en door de coaches waarin wordt toegelicht wat er van je als ouders verwacht wordt tijdens het seizoen.
Opleiden eigen jeugd
Wij zijn op zoek naar enthousiaste jongens en meisjes uit de O12 en O14 teams die het leuk vinden om trainingen te geven aan onze jongste jeugd (benjamins, O8 en O9). Zij worden onder leiding van Silke opgeleid tot echte hockeytrainers. Heeft je zoon/dochter interesse, stuur dan een mailtje naar: technischmanager.hockey@scmuiden.nl met daarin je naam, de naam van je zoon/dochter en de contactgegevens. 
 
Heb je zelf interesse in het geven van trainingen dan kan dit uiteraard ook. Je kan je dan ook via het bovenstaande mailadres aanmelden. 
Coaches en teammanagers
De teams voor volgend seizoen zijn bekend. Nog niet ieder team heeft een coach en/of een manager, vandaar nog een extra oproep met de uitleg van de precieze rol en taak. 
Coach
Rol: Begeleiden en ondersteunen tijdens de wedstrijden
Taken:
 • Training vertalen naar wedstrijd
 • Afspraken maken over de wedstrijd
 • Spelers individueel en als collectief aanwijzingen geven
 • Spelers ondersteunen in het maken van keuzes
 • Sturen tijdens de wedstrijd
Teammanager:
Rol: Organiseren en ondersteunen van het team 
Taken:
 • Rij diensten
 • Fruit 
 • Verzamelen
 • EHBO
 • Aanspreekpunt / vertrouwenspersoon team
 • Bewaker van persoonlijke ontwikkeling
 • Wisselschema faciliteren
Je kan je gegevens doorgeven aan jeugd.hockey@scmuiden.nl
Aanwezigheid en vrijwilligers
Wij willen benadrukken dat een sportvereniging als SC Muiden alleen succesvol is als alle ouders zich inzetten. Houd er ook rekening mee dat hockey een teamsport is. Dat betekent dat er in de basis van jullie verwacht wordt dat je zoon of dochter iedere wedstrijd en training aanwezig is (uitzonderingen daargelaten). Het betekent ook dat als je kind niet kan komen hockeyen er een probleem ontstaat. Dit uit zich door te weinig kinderen voor een oefening op de training of door te weinig spelers tijdens een wedstrijd. We merken helaas dat hier te vaak te vrijblijvend mee wordt omgegaan. 

Als je nog geen actieve rol vervult of nog geen vrijwilligerswerk heeft verricht, dan verzoeken wij je met klem hier voor komend seizoen verandering in te brengen. Zo maken vele handen licht werk en kunnen we de potentie die deze club en haar complex hebben volledig benutten.
Zaalhockey
Het veldseizoen is nog niet eens gestart, maar we moeten nu ook al direct nadenken over het zaalhockey, omdat onze teams in september moeten worden ingeschreven bij de KNHB. Aansluitend op het veldseizoen starten we in de week van 4 december met zaaltraining (dit jaar in de nieuwe sporthal Bredius). Het zaalhockeyseizoen loopt door tot half februari (tot aan de voorjaarsvakantie).
 
De club hanteert voor de O9 jeugd en ouder een "opt-out" m.b.t. de inschrijvingen. Dit wil zeggen dat iedereen automatisch wordt ingeschreven. Let wel, er zijn additionele kosten verbonden aan zaalhockey. Wil je niet dat je kind mee doet om welke reden dan ook; laat dit ons dan weten vóór vrijdag 15 september door een mailtje te sturen aan: zaalcommissaris.hockey@scmuiden.nl 
 
We gaan er met elkaar wederom een prachtig zaalhockeyseizoen van maken!
Koninklijke Nederlandse Hockey Bond

KNHB
Met trots kunnen wij als bestuur melden dat er een 3-jarig contract met de KNHB is gesloten om ons mooie complex en faciliteiten te gebruiken als steunpunt voor hét opleidingsteam U15. Op 20 maandagen gedurende het seizoen vanaf 11 september zal SC Muiden het toneel zijn van het allerbeste hockey van Nederland. De beste KNHB trainers en spelers uit Midden en Noordwest Nederland zullen dan aanwezig zijn op onze mooie club en alle kinderen zijn meer dan welkom om te komen kijken.

Voor deze 20 maandagen zijn wij dringend op zoek naar meerdere vrijwilligers die het clubhuis en bar willen openen van 16:00 -20:00 uur. Wil jij ons helpen of weet je iemand? 

Meld je dan direct aan via secretaris.hockey@scmuiden.nl of bel naar Emile Bosman voor meer informatie (0652301132)
Sponsoring
Er is een prachtige nieuwe samenwerking met SCHAAP & CITROEN getekend voor 3 jaar! Hun logo zal op de boarding van de goals te zien zijn aankomend seizoen.

Hockey 7 x 7
Dit jaar zijn we gestart met Dames 7 x 7 en ook start volgend jaar een Heren 7 x 7 team. Mochten er genoeg aanmeldingen zijn, kan er een tweede team worden opgezet! De dames zijn meteen kampioen geworden, gefeliciteerd!
Sticks 
Wij zien nog veel kinderen met te kleine sticks op het veld. Wil je controleren of de stick van jouw kind goed is? Zie hier een praktische maattabel:
 
19-7-2023 Algemeen