Nieuwsbrief Juni 2023

7-6 Nieuws

Beste (ouders van) leden,

Inmiddels zijn we alweer bezig met het afronden van ons 3e seizoen als hockeyclub. Wij zijn supertrots op alle hockeyprestaties die afgelopen jaar door al onze leden zijn geleverd. 

Ook afgelopen jaar hebben we weer een enorme ontwikkeling als club doorgemaakt. De meesten van jullie zullen inmiddels gezien hebben dat het halve veld voor ons clubhuis ook (nagenoeg) is opgeleverd. Hiermee naderen we de oplevering van het totale sportpark. En wat is het mooi geworden! Daarnaast zijn we druk bezig om continue onze jeugdopleiding te verbeteren, en hebben we volop plannen om ook volgend jaar coachende ouders beter te begeleiden. 

We verwachten volgend jaar door te groeien naar meer dan 200 leden. En wij zijn dan ook trots te kunnen delen dat de eerste senioren teams zullen starten. Zowel een vrouwen als een mannen veteranen team 7x7 gaat vanaf september beginnen in de KNHB competitie.

Tot slot deel ik vol trots met jullie dat Maartje Korsten en Bas Aalbersberg zijn toegetreden tot het hockeybestuur. Bas zal zich vooral bezighouden met onze accomodatie, en Maartje zal zich gaan focussen op onze hockey opleiding. Maartje vervangt hierin Diederik Artz die helaas stopt als bestuurslid. Diederik heeft een ongelooflijke grote bijdrage geleverd aan de verdere professionalisering van ons hockeybeleid. En zijn ruime ervaring en expertise als trainer en coach hebben hier enorm bij bijgedragen. We gaan Diederik enorm missen. 

Wij hopen jullie in grote getalen te mogen ontvangen op zaterdag 17 juni bij de afsluiting van het seizoen.

Groet het Bestuur

Update hockeyvelden

In de afgelopen nieuwsbrieven hebben we jullie geïnformeerd over de wateroverlast op de velden. Na gesprekken met de gemeente is er een aanvraag gedaan voor een extra waterpomp ten behoeve van betere afwatering. Daarnaast zijn de huidige leidingen schoongespoten met als resultaat een enorme verbetering.

Reminder – Aanmelden  

Lid worden van SC Muiden? Van harte welkom! Aanmelden kan via de website. Hou er rekening mee dat de meeste teamindelingen definitief gemaakt worden na de laatste wedstrijd. Neem gerust eens een vriendje of vriendinnetje mee naar hockey. Hij/zij kan altijd een keertje meetrainen. Geef het wel even aan van tevoren. Dat kan via jeugd.hockey@scmuiden.nl

Update trainingsschema 

Het bestuur kent het sentiment. De kwaliteit van de trainingen is niet op het gewenste niveau. Er wordt hard aan gewerkt.
 
We gaan er alles aan doen om het voor volgend seizoen beter voor elkaar te hebben. Dit heeft onze hoogste prioriteit. Daarbij komt dat Patrick, onze technisch coördinator, helaas de club zal verlaten aan het einde van het seizoen, hij kiest voor een andere uitdaging. We gaan Patrick enorm missen en danken hem voor zijn hulp.
 
Het is goed om te realiseren dat betaalde trainers nodig blijven, zolang wij zelf geen training geven met de oudergroep. Bij heel veel verenigingen wordt er een helpende hand aan ouders gevraagd. Dit doen we nog niet. Voel je wel de noodzaak om te helpen omdat je dit kunt, doe dan alsjeblieft een stap naar voren en help ons dit probleem op te lossen! Het is voor ons echt een enorme uitdaging.

Besproeiing  

Voor alle teambegeleiders/coaches om rekening mee te houden: de watervelden worden ondersteund door één besproeiingspomp. Dit wil zeggen dat als één van de velden besproeid wordt, het andere veld niet tegelijkertijd besproeid kan worden.
Teamindeling veldseizoen 2023-2024  

In de afgelopen nieuwsbrief hebben we aangegeven dat de technische commissie is begonnen met de teamindeling van het veldseizoen 2023-2024. Wij delen jullie hierbij mede dat de peildatum van 1 januari wordt aangehouden voor de teamindelingen. Deze datum geldt in ieder geval voor de komende twee veldseizoenen. Dit is voor de meisjescategorie idem aan huidig jaar, maar voor de jongens is dit nieuw.
 
Ons beleid is om geen selectietrainingen te organiseren voor de jongste jeugd en Onder12. Al deze teams worden ingedeeld o.b.v. gesprekken met trainers/managers/coaches/lijn-coördinatoren en verantwoordelijke bestuursleden. De indeling wordt na de laatste competitiewedstrijd gepubliceerd.
 
Er zullen vast en zeker ook vragen zijn. Hieronder vinden jullie nog wat praktische informatie met wat meer achtergrond informatie. Mocht dit je vraag niet beantwoorden, stuur dan je vraag aan: jeugd.hockey@scmuiden.nl
 
Onder8
Voor de ouders waarvan de kinderen over gaan van de Benjamins naar de Onder8, jullie kunnen hier de specifieke, additionele informatie lezen.
 
Onder12
Voor Meisjes Onder12 (Meisjes C categorie) geldt een selectietrainingsmoment. We communiceren direct naar jullie via jullie coaches/managers/trainers over de verwachte vervolgstappen.
Coachen op SC Muiden 

Omdat een bruisende vereniging als de onze niet zonder de diensten van vrijwilligers kan, gaan wij ervan uit dat iedereen een bijdrage levert en wil leveren. Eén van de meest tastbare is de oproep om te komen coachen. Wij zijn op zoek naar hockeyenthousiaste ouders! Hockeyervaring is een dikke pré. Wij streven naar een vast begeleidingsteam, dat wekelijks het team wil leiden op de zaterdag. Ons ideaal beeld is dat het begeleidingsteam bestaat uit 2 personen in de verhouding vrouw/man. We hebben al de nodige aanmeldingen binnen! Dus wil je iets doen, meld je snel aan via jeugd.hockey@scmuiden.nl!

Aanvang nieuwe veld seizoen

Start veldtraining 
De speeldagenkalender voor veldseizoen 2023-2024 is gepubliceerd door de KNHB. De start is zaterdag 9 september. Dit wil zeggen dat de trainingen zullen aanvangen in de week van 28 aug-3 sept. Dit is nog tijdens de vakantie. Kan je er niet bij zijn omdat je nog met vakantie bent, dan hoef je je niet af te melden.
 
Training jongste jeugd 
Helaas ontkomen we er door de toename van het aantal teams niet aan te sleutelen aan de trainingsopzet van onze allerkleinsten. Vanaf de eerste competitiezaterdag 9 september zullen de FunKeys training hebben van 9.00 - 10.00 uur en de Benjamins van 10.00 - 11.00 uur. Deze groep zal alleen training hebben tijdens de officieel aangemerkte veldcompetitiedata. Dus geen training tijdens de vakanties en de winterstop.

Spelregelbijeenkomst 14-6-2023
Marco Kreuger organiseert namens SC Muiden op woensdag 14 juni aanstaande een spelregelbijeenkomst in het clubhuis om 20:00 uur. Inschrijving is niet nodig.
Zo komen er verschillende thema's voorbij. Voor diegene die dit bericht nog niet gelezen heeft in de vorige nieuwsbrief, aankomend seizoen zal er voor de teams uitkomend Onder10 een aanpassing volgen. De strafcorner zal komen te vervallen en worden vervangen door de shoot-out.
 

Hockeybestuur SC Muiden
Je kunt ons direct benaderen met vragen of via het algemene e-mail adres secretaris.hockey@scmuiden.nl

Ralph van Oss 0620743793 | Mathijs Benink 0652042873 | Jeroen Franken 0650272080 | 
Pepijn van de Weijer 0646031106 | Diederik Artz 0614365258 | Bas Boswinkel 0653127033 | Emile Bosman 0652301132 

 
7-6-2023 Algemeen