Het laatste nieuws

7-12 Nieuws Nieuws! Lees hier alles over de traingingen na de winterstop, Herman Korver, 7x7 hockey en afscheid van twee bestuursleden. 

Beste (ouders van) leden, 

De winterstop is alweer begonnen, en wat was het een mooie eerste helft van het seizoen. We zien alle kinderen elke week beter gaan hockeyen en er loopt veel talent op onze velden. Zonder de Corona maatregelen hebben we gelukkig ook weer meer activiteiten kunnen ondernemen, en konden we als vanouds Sinterklaas op de club vieren. Meer dan 140 kids op de club, vol verwachting…. Geen Corona maatregelen meer, en dus volop gezelligheid op onze club. Sint kwam dit jaar op bouwmateriaal, specifiek een graafmachine. Dit als symbool voor de aanstaande verhuizing van ons clubhuis die in de winterstop gerealiseerd gaat worden. Op 3 december is dan ook onze laatste dag geweest in het oude clubhuis. Na de winterstop zijn we ingetrokken in de nieuwe sporthal met daarin ons prachtige nieuwe clubhuis. Verderop in deze nieuwsbrief vindt u alle details.

Wij wensen iedereen een fantastische decembermaand toe, en voor alle leden die de zaal ingaan: Veel succes! 

Het Bestuur

Afgelopen vrijdag heeft het hockey bestuur officieel afscheid genomen van twee van onze founding fathers. Jeppe de Boer en Jeroen Franken. Door hun inzichten, enthousiasme, volharding en oeverloze inzet is SC Muiden verrijkt met een afdeling hockey. Jeppe en Jeroen blijven vanzelfsprekend verbonden aan onze club o.a. als vertrouwenspersoon. Heel veel dank mannen!

Trainingen na de winterstop
 
Om de trainingen te verbeteren zijn we met hoofdtrainer Patrick en met Hockeywerkt om de tafel gegaan. Wat wij merken is dat Patrick te weinig tijd heeft om zich over de kwaliteit van de trainingen te ontfermen. Om dit op te lossen zullen we op de donderdagen een extra trainer van Hockey Werkt gaan inhuren. Waar nodig worden Patrick en de Hockeywerkt-trainers ondersteund door hulptrainers. We zijn ons aan het oriënteren op KNHB-cursussen voor deze hulptrainers zodat zij ook gemotiveerder en met meer kennis op het veld staan.
 
Er is een plan waarin staat vastgelegd wat we verwachten dat kinderen per lijn moeten leren in een seizoen. Dit plan zullen we vóór de start van de 2e seizoenshelft delen via de website zodat u een beeld heeft van wat er verwacht kan worden van de trainingen. Door de komst van een extra trainer van Hockeywerkt zal het trainingsschema minimaal wijzigen. Zie hierbij het aangepaste trainingsschema voor 2e seizoenshelft:

De verhuizing van het clubhuis

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat de bouw van de nieuwe sporthal gestaag vordert. Het wordt een fantastische accommodatie en we kijken uit naar de oplevering. We verwachten nog voor de kerst de sleutel te krijgen. Omdat er vervolgens door ons nog enkele werkzaamheden moeten worden verricht (zoals inrichting en inregelen van diverse apparatuur) zal het nieuwe clubhuis naar verwachting na de winterstop (rond 15 januari) opengaan.

We moeten daarnaast ook afscheid nemen van ons huidige clubhuis. Afgelopen weken zijn veel vrijwilligers bezig geweest om het gebouw leeg te ruimen en op 7 december zal het worden afgebroken. Het gebouw is gekocht door de gemeente Amsterdam om als tijdelijk onderkomen te dienen van een andere sportclub.

Dit betekent dat we in de periode 7 december - 15 januari wat onthand zijn en geen kantine/kleedkamers tot onze beschikking hebben. Om die reden worden de laatste wedstrijden van het seizoen zoveel mogelijk "uit” gespeeld. Ook is er vanaf 6 t/m 11 december geen veldverlichting zodat avondtraining niet mogelijk is. Wij vragen uw begrip voor dit ongemak dat door enige bouwvertraging van het nieuwe sportcomplex niet was te voorkomen.

Het nieuwe clubhuis. 
In het nieuwe clubhuis zullen wij de kantine in eigen beheer hebben net zoals dat momenteel het geval is. Het beheer en de exploitatie van de hal zelf is voor rekening van de gemeente. 

We zijn zeer verheugd dat we Herman Korver (zie hieronder meer over Herman) bereid hebben gevonden om zich over het beheer van de kantine te ontfermen. Herman is een aanpakker en een echt verenigingsmens. Omdat hij in de jaren 60 heeft gewerkt als politieagent weet hij hoe het is om zich waakzaam & dienstbaar op te stellen. Kwaliteiten die hem in zijn nieuwe rol ook goed van pas komen! Naast Herman zal gelukkig ook onze vaste vrijwilligersgroep zich blijven inzetten. 

Maar zij kunnen het natuurlijk niet alleen! We zijn daarom op zoek naar enthousiastelingen die een bijdrage willen leveren aan het beheer van de nieuwe kantine. 

Ben jij zo’n enthousiasteling? Laat het ons weten en stuur een e-mail naar: bestuur@scmuiden.nl.

We kijken er naar uit u begin volgend jaar in onze nieuwe accommodatie te ontvangen.

Met sportieve groet,
Het Bestuur.

Even voorstellen - Herman Korver

Mag ik mij even voorstellen; ik ben Herman Korver geboren en getogen in Amsterdam en woon samen met mijn vrouw sinds 2 jaar tot volle tevredenheid in de Krijgsman. In het Muidernieuws zag ik de oproep van SC Muiden staan om vrijwilligers te werven en heb als verenigingsman in hart en nieren daarop gereageerd. 

Na wat gesprekken met het bestuur is afgesproken dat ik mij als eindverantwoordelijke beschikbaar stel voor het opzetten van de kantine in het sportcomplex samen met Wil en Catherine. In het verleden heb ik de nodige ervaring opgedaan bij het inrichten van een nieuw clubhuis bij de toenmalige korfbalvereniging BFC in Amsterdam Buitenveldert.

De uitdaging in Muiden is vooral om met zoveel mogelijk vrijwilligers er voor te gaan zorgen dat de kantine, ook op de momenten dat de accommodatie wordt verhuurd, goed bezet gaat worden want hoe meer omzet hoe meer financieel voordeel voor SC Muiden. Wij zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzitten om dit doel te bereiken. 

Ik kijk er naar uit u binnenkort te begroeten in de nieuwe kantine.

Hartelijke groet,

Herman 

7x7 hockey voor volwassenen
Donderdag om de week wordt er om 20:00u 7 tegen 7 gespeeld. Inmiddels is er een leuke enthousiaste groep ontstaan van hockeyers die het leuk vindt om op donderdag ongedwongen te hockeyen. Er wordt ongeveer een uur gehockeyd en na afloop wordt vanzelfsprekend nog wat gedronken in het clubbuis. 

Hockeybestuur SC Muiden
Je kunt ons direct benaderen met vragen of via het algemene e-mail adres secretaris.hockey@scmuiden.nl

 
7-12-2023 Nieuwsbrief