Terug

Zaalhockey

Zaalhockey is een belangrijk onderdeel van het hockeyseizoen. SC Muiden stimuleert zaalhockey omdat het een leuke, snelle en spannende sport is, waarbij techniek veel aandacht krijgt. Deze aandacht voor techniek helpt de kinderen ook om in het veldhockey technischer te worden. 

Alle competitieteams worden aangemeld om zaalcompetitie te spelen. De ambitie is om iedereen te laten zaalhockeyen vanaf de E-jeugd. Voor deze teams worden de beschikbare trainingsuren evenredig verdeeld. We werken hierbij met een opt-out principe waarbij spelers al in september dienen aan te geven als zij per se geen zaalcompetitie wensen te spelen. Voor de eerstelijnsteams gaan we er vanuit dat alle spelers aan de zaalcompetitie zullen meedoen.

Een team in het zaalhockey bestaat uit maximaal 12 spelers (als maximum op de spelerslijst). Indien een veldteam meer spelers omvat die allemaal willen zaalhockeyen, dan zal gekeken worden naar een passende oplossing waarbij eventueel het team of meerdere teams worden opgesplitst, of dat er roosters gemaakt worden. Dit zal voor aanvang van de zaalcompetitie met de betreffende teams worden afgestemd.

Zaalhockey speel je met 6 spelers in het veld en de wedstrijden zijn korter dan op het veld (2 x 20 min). Ook is het gebruikelijk dat je de wedstrijden in een drieluik speelt met 2 tegenstanders, dus 2 wedstrijden op een dag. Let er op dat zaalhockey wedstrijden zowel op zaterdag als zondag kunnen plaatsvinden, dit komt door het beperkt aantal speelweekenden waardoor de KNHB op beide dagen wedstrijden plant.

Verder streeft de club ernaar om ieder deelnemend team minimaal eenmaal te laten trainen, voordat de zaalhockeycompetitie begint. Ambitie is om competitie te spelen in dezelfde klasse als op het veld. Momenteel trainen de zaalhockey teams minimaal een keer in de week waarbij zoveel mogelijk aangesloten wordt op dezelfde dagen als de veldhockey. In seizoen 2023 – 2024 kan SC Muiden de zaalhockey trainingen naar alle waarschijnlijkheid houden in de nieuwe Bredius sporthal, dat geeft ruimere mogelijkheden nog om wellicht zelfs tweemaal in de week te gaan trainen.

Er dient rekening te worden gehouden dat er een aparte contributie bijdrage voor het zaalhockey gevraagd wordt die naast de veldhockey bijdrage geint wordt. Ook is voor de zaalhockey een zaalhockey stick verplicht vanuit de KNHB. Een zaalhockey stick is lichter en heeft een andere bolling, daardoor speelt het makkelijker en beter in de zaal en voorkom je blessures bij je kind.