Terug

Zaalhockey

Zaalhockey is een belangrijk onderdeel van het hockeyseizoen. SC Muiden stimuleert zaalhockey omdat het een leuke, snelle en spannende sport is, waarbij techniek veel aandacht krijgt. Deze aandacht voor techniek helpt kinderen ook om in het veldhockey technischer te worden. 
 
Alle competitieteams worden aangemeld om zaalcompetitie te spelen. Ambitie is om iedereen te laten zaalhockeyen vanaf de E-jeugd. Voor deze teams worden de beschikbare trainingsuren evenredig verdeeld. We werken hierbij met een opt-out principe waarbij spelers al in september dienen aan te geven dat zij geen zaalcompetitie wensen te spelen. Voor de eerstelijnsteams gaan we er vanuit dat alle spelers aan de zaalcompetitie zullen meedoen.

Een team in het zaalhockey bestaat uit maximaal 12 spelers per wedstrijd (maximaal op de spelerslijst). Indien een veldteam meer spelers omvat die allemaal willen zaalhockeyen, dan zal gekeken worden naar een passende oplossing waarbij eventueel het team of meerdere teams worden opgesplitst, of dat er roosters gemaakt worden. Dit zal voor aanvang van de zaalcompetitie met de betreffende teams worden afgestemd.
Verder streeft de club ernaar om ieder deelnemend team minimaal eenmaal te laten trainen, voordat de zaalhockeycompetitie begint. Ambitie is om competitie te spelen in dezelfde klasse als op het veld.
Er dient rekening te worden gehouden dat er een contributie bijdrage voor het zaalhockey gevraagd wordt die naast de veldhockey bijdrage geint wordt.