Terug

Opleidingsfilosofie

Filosofie
De ontwikkeling van de speler en plezier staan voorop en waar mogelijk kiezen wij voor een gezonde mix van prestatie- en breedte hockey. Wij willen aan ieder team gelijke kansen per categorie geven, met aandacht voor het individu. De ontwikkeling van het individu is het allerbelangrijkste, daarna komt het team resultaat. Wij streven er nadrukkelijk naar om alle jeugdleden binnen de gegeven mogelijkheden zowel een sociale- als sportieve uitdaging te bieden. Dit willen we aanbieden in een omgeving die veilig is en waar iedere speler zich gewaardeerd voelt.
 
Algemeen
Wij hechten aan een goede begeleiding van spelers en coaches. Coaches zijn een belangrijke spil bij vooral teams in de jongste jeugd en de junioren voor spelplezier en ontwikkeling van een team en daarmee van elke speler. Coaches hebben een voorbeeldfunctie, zijn enthousiasmerend naar teamleden en ouders, en vormen het aanspreekpunt voor ouders, namens het bestuur. Vrijwillig betekend dan ook niet hetzelfde als vrijblijvend.
Het trainingsbeleid wordt vorm gegeven door de technisch coördinator. De trainingen worden verzorgd door betaalde krachten op de elftallen waar dit noodzakelijk voor is, aangevuld door spelers uit eigen gelederen. Tot die tijd en als de standaard niet gehandhaafd kan worden wordt er uitgeweken naar een organisatie als ‘Hockeywerkt’ en naar enthousiaste ouders met hockey ervaring.
 
Visie op speelwijze

In balbezit
Onder 8 - Altijd in een driehoek
Onder 9 - Opstelling: K-1-3-1. Vleugelspelers zijn niet alleen backs, maar spelen ook midden of voor. Uitzakken voor de opbouw, opkomen voor de aanval.
Onder 10 - Opstelling: K-1-3-3. Middenvelders en voorhoede met punt naar achteren.
Onder 12 - Opstelling: K-4-3-3. Grote kom met hoge backs. Middenveld en spitsen met punt naar achteren (in deze fase niet over laten gaan naar 1-3-4-3).

Niet in balbezit
Jongste Jeugd - Speelt 1 op 1, nuanceren binnenkant/buitenkant/frontaal
Vanaf onder 12 - Mandekking met een vrije verdediger, spitsen schuiven als 3tal in de breedte, dit kan op alle hoogtes in het veld. Hier wordt in de basis ook op getraind.