Terug

SC Muiden

Welkom bij SC Muiden hockey. SC Muiden is inmiddels meer dan 100 jaar oud, en dat is extra gevierd met de komst van een nieuwe hockey club sinds september 2020. Met de aanleg van twee nieuwe watervelden zijn we klaar voor een mooie toekomst. 

SC Muiden hockey is een club die snel groeit. Mede door de centrale ligging naast de nieuwbouwwijk de Krijgsman, aanliggend aan het 'oude' centrum van Muiden, en vlakbij de nieuwbouwwijk Weespersluis in Weesp is de vraag naar hockey groot. 

Momenteel bestaat onze club uit ongeveer 150 leden. Het is onze verwachting om binnen 2-3 jaar door te groeien naar zo'n 400-500 leden. De focus hierbij is op onze jeugdleden, die we een professionele hockey opleiding willen geven. We faciliteren op verschillende niveaus trainingen door professionele en betaalde trainers voor onze jeugdleden.

Daarbij biedt het feit dat we onderdeel zijn van de omni-vereniging SC Muiden de mogelijkheid om onze (jongste) jeugdleden laagdrempelig kennis te laten maken met meerdere sporten.

Naar verwachting wordt in 2023 de sporthal opgeleverd, waardoor we naast zaalhockey, ook als omni-club naast voetbal en hockey, meerdere sporten kunnen aanbieden. 

SC Muiden wordt al gekenmerkt door een hele open en vertrouwelijke cultuur. Waarbij het merendeel van de leden afkomstig is uit een relatief kleine en vertrouwde gemeenschap Muiden. Een club waarbij het enthousiasme van vrijwilligers en omwonenden cruciaal is om de club zo succesvol mogelijk te laten zijn.